promo

Scrisoare cu Stiri

       Site gazduit de MXHOST

Logo-ul MXHOST

Gazduire site si inregistrare domenii

image Planul de afaceri este un document utilizat in planificarea strategiei si a activitatilor unei firme.
  In Uniunea Europeana si America acesta este necesar atat pentru uz intern in cadrul firmelor, cat si pentru a obtine finantare pentru diverse proiecte.

Si in Romania majoritatea bancilor au inceput sa ceara un asemenea document pentru aprobarea creditelor. Utilitatea lui pentru construirea unei firme devine din ce in ce mai vizibila, odata cu ridicarea standardelor de piata.

In ceea ce priveste continutul unui plan de afaceri nu exista un format standard. Desi continutul este in general acelasi, firmele si investitorii pot avea nevoie de diferite formate ale planului de afaceri.
Orice afacere poate beneficia de un plan de afaceri bine scris. Scopul unui plan de afaceri este:
1.     Sa ajute gandirea in a aprecia riscurile comerciale, sa asigure de luarea in calcul a tuturor optiunilor si ca au fost anticipate toate posibilele dificultati.
2.     Sa convinga eventualii investitori ca detinatorul se afla in deplin control al proiectu-lui si ca banii acestora se afla pe maine sigure.
3.     Sa serveasca drept ghid in timpul in care detinatorul isi transforma idea intr-o veritabila afacere.
4.     Sa furnizeze un standard de comparatie care sa serveasca la judecarea viitoarelor decizii si rezultate ale afacerii